Er zijn specifieke stappen voor woningbeveiliging voor mensen die een appartement huren of bezitten in plaats van in een huis te wonen. De stappen voor woningbeveiliging voor appartementen en huizen zijn in wezen hetzelfde, maar er zijn enkele stappen die verschillen. Er zijn ook enkele huisbeveiligingsstappen die alleen van toepassing zijn op appartementen. In dit artikel worden enkele van de belangrijkste stappen voor appartementsbeveiliging beschreven. Het eerste dat vermeld dient te worden is het feit dat als u een appartement huurt bij iemand of een verhuurbedrijf, u moet weten dat uw verhuurder verplicht is om u een veilige woonomgeving ter beschikking te stellen. Dit is wettelijk verplicht en als u denkt dat iets een bedreiging voor u of uw gezin kan vormen, dient u uw huisbaas te vragen deze dreiging weg te nemen en moet uw huisbaas handelen in overeenstemming met uw verzoek.

appartementEr zijn verschillende zaken die uw veiligheid in gevaar brengen en waartegen u zich moet beschermen. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende verlichting buiten uw appartementencomplex. Als het buiten donker is, is dit erg gevaarlijk omdat er meer kans is dat je aangevallen en beroofd kunt worden. U moet met uw huisbaas praten en hem of haar vragen om extra verlichting te installeren. Als er gloeilampen zijn opgebrand, is uw huisbaas ook verantwoordelijk voor het vervangen ervan. Als u uw was buiten uw appartement heeft, moet u ervoor zorgen dat u veilig bent wanneer u naar die locatie loopt, vooral als u daar ’s nachts wandelt. Dit geldt ook voor andere faciliteiten zoals een zwembad of een fitnesscentrum. Het is een goed idee om uw was te doen als het buiten licht is. Als dit niet mogelijk is, vraag dan uw buurman of een vriend om samen met u de was te doen, zodat u beiden tegelijkertijd naar de buitenfaciliteit kunt lopen.

Er zijn andere beveiligingsstappen die u moet volgen. Als u bijvoorbeeld uw naam op de brievenbus heeft laten drukken, kijk dan of het mogelijk is om het label in de brievenbus te plaatsen, zodat alleen de postbeambte en u het kunt zien. Als dit niet mogelijk is, zorg er dan voor dat het label niet uw volledige naam weergeeft. U kunt alleen uw achternaam laten afdrukken of een achternaam en een eerste letter van uw voornaam. Op deze manier zal een inbreker niet in staat of moeilijk zijn om uw telefoonnummer te achterhalen, dat kan worden gebruikt als een inbreker uw appartement moet bellen om erachter te komen of u wel of niet thuis bent. Een andere voorzorgsmaatregel is ervoor te zorgen dat als iemand u vanaf de ingang aanbelt, u de deur alleen opent voor die mensen die u kent of verwacht. Laat nooit een vreemde binnen, zelfs niet als hij of zij zegt dat ze iemand in het appartementencomplex bezoeken.

Als u een hoofdgebouwdeur heeft, zorg er dan voor dat deze te allen tijde vergrendeld is. Veel appartementencomplexen hebben een voordeur en meestal krijgt u van deze deur een aparte sleutel of een beveiligingscode voor het elektronische slot. Zorg ervoor dat u deze voordeur op slot doet nadat u het gebouw binnen bent gekomen of naar buiten gaat. Als deze hoofdingang een elektronisch slot heeft, mag u nooit iemand vertellen wat de beveiligingscode is die gebruikt is om deze deur te openen. Als er buiten een externe beveiliging is (zoals een hoofdingangspoort), moet u er ook voor zorgen dat u nooit de beveiligingscode opgeeft die wordt gebruikt om dit hek te openen. Vraag uw huisbaas om een ​​deurketting en een kijkgaatje te installeren voor zover u een eigen deur heeft. Als iemand u vraagt ​​om het appartement binnen te komen en zegt dat de huisbaas hem of haar heeft gestuurd, neem dan eerst contact op met de huisbaas om er zeker van te zijn dat hij inderdaad iemand heeft gestuurd en dat deze persoon u niet probeert te misleiden om iets te kunnen stelen. Wees heel voorzichtig bij het omgaan met vreemden, want het kunnen nep-bellers zijn die u proberen te beroven. De basisbeveiligingsstappen die u in dit geval moet volgen, zijn hetzelfde voor mensen die in appartementen wonen en voor mensen die in huizen wonen.