Honeywell Security and Custom Electronics is een van de grootste en meest ervaren fabrikanten van beveiligingsproducten ter wereld. Het produceert maar liefst 1.500 plus beveiligingsproducten die worden gebruikt om bedrijven, kantoren, fabrieken, huizen, overheidsinstanties, musea, winkelcentra en winkels te beschermen. Het is dan ook geen verrassing dat de huisbeveiligingsproducten van Honeywell in de meeste huizen worden gebruikt.

De huisbeveiligingsproducten van Honeywell kunnen rechtstreeks worden geïnstalleerd of met de hulp van First Alert Professional-dealers, een divisie van het Honeywell-bedrijf. Deze producten zijn behoorlijk hi-tech en speciaal ontworpen om de veiligheid en beveiliging van huizen te garanderen.

honeywellDe eerste stap in elk huisbeveiligingsplan van Honeywell is het beveiligen van de deuren en ramen. Hiervoor gebruikt Honeywell magnetische contacten die alarm slaan wanneer de afstand tussen de magneet en de schakelaar groter wordt. De magnetische contacten zijn ook op ramen geplaatst om te voorkomen dat een indringer binnendringt door het raam te openen.

Woningen met meerdere glazen deuren en ramen worden beschermd door glasbrekers van Honeywell. Een inbreker die de fout maakt het glas kapot te slaan om een ​​huis binnen te komen, zal onmiddellijk een alarm activeren, zelfs als hij plakband gebruikt om het geluid van brekend glas te dempen.

De volgende beveiligingslijn wordt geboden door bewegingsdetectoren. Deze detectoren bewaken grote ruimtes in huis. Het beste van bewegingsdetectoren van Honeywell is dat ze het verschil kunnen zien tussen een kruipende indringer en een huisdier dat minder dan 70 kilo weegt. Dit vermindert de kans op vals alarm.

Al deze systemen worden geactiveerd door een Honeywell-toetsenbord. Het toetsenbord, dat naast de toegangsdeur is geïnstalleerd, wordt gebruikt om het alarm in en uit te schakelen met behulp van een cijfercode. Verlichte toetsen maken het gemakkelijk om het toetsenbord ’s nachts te bedienen.

Het brein van het beveiligingssysteem is het bedieningspaneel. Het wordt bewaard in een kelder of in een kast. Alle verdachte signalen worden doorgestuurd naar de centrale die beslist wanneer het alarm afgaat.

Honeywell levert zowel draadloze als bedrade alarmsystemen. Het bedrijf biedt ook de klok rond monitoring. De bewaking gebeurt op centrale meldkamers die via telefoonlijnen zijn verbonden met de huizen van een klant, politiebureau, brandweerkazerne en andere hulpdiensten. Zij bieden ook een verscheidenheid aan afstandsbedieningen om het alarmsysteem in een huis te activeren.