Een inbraakalarmsysteem voor thuis varieert van een duur, professioneel geïnstalleerd inbraakalarmsysteem tot een goedkope doe-het-zelf (DIY) huisbeveiliging, die voor €200 of minder kan worden geïnstalleerd.

De meest gebruikelijke doe-het-zelf-optie is een bedraad systeem. Zoals de naam al doet vermoeden, is het alarm rechtstreeks aangesloten op een elektrisch stroomcircuit. Deze alarmsystemen kunnen ook sensoren bevatten zoals magnetische schakelaars en bewegings- of rookmelders om het huis te beschermen tegen andere bedreigingen zoals brand.

doe-het-zelfEen andere doe-het-zelf-optie is een draadloos alarmsysteem. Het maakt gebruik van radiogolven en vereist geen grote vaardigheden om te installeren. Beveiligde alarmsystemen zijn draadloze systemen die hun sensoren kunnen bewaken om er zeker van te zijn dat ze goed communiceren met de centrale. Sommige van deze beveiligde systemen zijn niet duur en kunnen worden aangesloten op permanente meldkamer die in een beveiligingsbedrijf zijn gestationeerd.

Een andere doe-het-zelf-optie is het zelfstandige inbraakalarmsysteem. Het kan op elk stopcontact worden aangesloten en kan worden verwijderd wanneer dat nodig is. Deze systemen kunnen worden gekocht voor €150 of zelfs minder.

Bij het installeren van het doe-het-zelf inbraakalarmsysteem moeten de volgende punten in acht worden genomen:

– De signaalsterkte en achtergrondruisniveaus op de voorgestelde locatie moeten worden gecontroleerd voordat de apparaten worden gemonteerd;

– De zend- en ontvangtoestellen mogen niet worden gemonteerd onder metalen lateien op ramen, deuren enz. Omdat ze de overdracht van signalen beïnvloeden;

– Alle bedrading naar de zenders en ontvangers moet uit de buurt van de antennes worden gehouden.

– Ontvangers of ontvangerantennes mogen niet in de buurt van elektrische distributieapparatuur, televisies, computerapparatuur of grote metalen worden gemonteerd.

– Zorg ervoor dat de afstandsantenne in de juiste richting is gemonteerd. Knip nooit een andere kabel dicht bij de antenne of de antennekabel. Probeer ook uw antennekabel niet naast netsnoeren te leggen.

– Bij zeer dikke muren waar de signaalsterkte zwak is, dient de ontvanger of zijn antenne hoog op de zolder te worden gemonteerd.

– Onderzoek het terrein zorgvuldig voordat u de detectieapparatuur installeert.

Om er zeker van te zijn dat alles goed gebeurd raden wij aan om gebruik te maken van een proffesioneel bedrijf voor de installatie. Je kan op onze homepage een offerte opvragen bij diverse bedrijven.