Degenen onder u die uw huis willen beschermen tegen mogelijke indringers, nooit een thuisbezorging willen missen of altijd op de hoogte zijn van iemand die uw oprit opkomt, moeten investeren in een draadloos opritalarm. Er zijn verschillende stijlen, en elke stijl biedt u een werkelijk unieke en innovatieve manier om op de hoogte te blijven van wat er rond uw eigendom gebeurt.

U kunt draadloze of handheld-modellen krijgen, die variëren in detectiebereik, van de gemiddelde 20 meter voor kleine opritten tot de grotere opritten van wel 100 meter of meer. Sommige modellen waarschuwen u met tonen voor bezoekers, terwijl andere vooraf opgenomen berichten gebruiken. Bij de meer geavanceerde modellen daarentegen, communiceer je met bezoekers door het gebruik van een intercomsysteem, dat je aan het einde van je oprit installeert.

opritalarmAlle soorten draadloze opritalarmen zijn voorzien van een ontvanger en een zender. Elke aanwezigheid op uw oprit wordt gedetecteerd door de zender, normaal gesproken door infraroodapparatuur, die u op de hoogte stelt via de ontvanger. Bij de meeste modellen kunt u via de ontvanger spreken en uw stem via de zender verzenden. Als een inbreker uw huis probeert te bezoeken, is uw stem normaal gesproken voldoende om ze in de andere richting te draaien.

Hoewel de technische naam “draadloos opritalarm” is, zijn er verschillende toepassingen voor deze technologie. U kunt de apparatuur in uw tuin installeren, uit het zicht, of zelfs het systeem gebruiken als intercom voor iedereen die naar uw poort komt. U kunt het systeem ook op uw dak installeren, of het gewoon strategisch rond uw eigendom gebruiken. Er zijn verschillende toepassingen voor draadloze systemen, hoewel het de bedoeling is om u te waarschuwen wanneer er enige vorm van menselijke aanwezigheid of beweging op uw terrein is.

Wanneer u uw draadloze opritalarm installeert, moet u het altijd ergens neerzetten waar het niet gemakkelijk te zien is. U wilt niet dat iemand die uw eigendom bezoekt, duidelijk zicht heeft op uw apparatuur, aangezien deze u gemakkelijk kan verraden. In plaats daarvan wilt u ervoor zorgen dat u op de hoogte bent van bezoekers, maar ze weten niet dat u een alarm gebruikt.

Afhankelijk van hoeveel geld u moet uitgeven, variëren de systemen waaruit u kunt kiezen. Er zijn eenvoudige draadloze alarmsystemen voor opritten, maar er zijn ook systemen die zo ongeveer alles kunnen doen wat u maar wilt. Als u in een buitenwijk woont, wilt u misschien kiezen voor een standaard draadloos alarm. Standaardalarmen zijn het beste voor dit type buurt, omdat ze eenvoudig te installeren zijn en u onmiddellijk waarschuwen wanneer er aanwezigheid op uw terrein is. Een ander groot voordeel van dit soort systemen is het feit dat u direct kunt handelen zonder dat u fysiek contact hoeft te hebben met de ontvanger.

Al met al zijn draadloze opritalarmen een geweldige beveiligingsmaatregel voor iedereen die een huis bezit en zichzelf wil beschermen tegen ongewenste bezoekers. U kunt ook een hele reeks functies krijgen, afhankelijk van het type alarm dat u selecteert. U kunt de meeste alarmen zelf installeren, hoewel de meer geavanceerde modellen professionele installatie vereisen. De zelfinstallatietypen worden ook geleverd met instructies, zodat u geen problemen zult ondervinden. Zelfs als u ze nog nooit eerder heeft gebruikt, zijn draadloze alarmsystemen voor opritten een geweldige investering die u altijd zal waarschuwen wanneer iemand besluit uw eigendom te bezoeken.