Producten voor thuisbeveiliging variëren van levenloze objecten tot dieren tot gedetailleerde geautomatiseerde systemen die bijna alles in huis regelen. Inbrekers en dieven kiezen meestal voor gemakkelijke doelen. Alles dat het minder gemakkelijk maakt om toegang te krijgen tot een huis of eigendom, is een mogelijk afschrikmiddel.

Eenvoudige producten voor huisbeveiliging zijn onder meer tuinborden en raamstickers die aangeven dat een alarmsysteem in gebruik is terwijl dat in werkelijkheid niet het geval is. Valse beveiligingscamera’s werken op dezelfde manier. Realistisch ogende nep-beveiligingscamera’s geven de indruk dat het gebied onder toezicht staat.

thuisbeveiligingPlanten kunnen een huisbeveiligingsproduct zijn als ze op een manier worden geplaatst die inbrekers en indringers afschrikt. Scherpe planten die goed kunnen worden geplant rond de grens van huis en tuin zijn onder meer Berberis, Chaenomeles, Gaspeldoorn, Duindoorn en struikrozen. Stekelige heggen zijn ook uitstekende producten voor huisbeveiliging. Typische voorbeelden zijn meidoorn, hulst en Rosa Rugosa.

Sommige huiseigenaren kopen bordjes met ‘pas op voor hond’ om aan te geven dat er een waakhond aanwezig is. Afhankelijk van de lokale wetgeving kan het plaatsen van een bord ‘pas op voor hond’ als een hond aanwezig is, nog steeds leiden tot juridische problemen als de hond iemand bijt. Alleen al de aanwezigheid van buitenhonden is vaak voldoende om huiseigenaren te waarschuwen voor de aanwezigheid van potentiële indringers. Honden die niet vriendelijk lijken, ook al zijn ze dat wel, zijn ook een extra afschrikmiddel.

Ganzen zijn uitstekende buitenalarmen. Ze kunnen ook meer zorg nodig hebben dan levenloze huisbeveiligingsproducten. Huisbeveiligingsproducten voor buitenshuis zijn onder meer lampen met bewegingssensoren. Deze lichten worden geactiveerd door beweging. Door ze in de buurt van de garage, veranda en andere gebieden te monteren, worden potentiële inbrekers afgeschrikt.

Sommige bewegingsdetectieverlichting kan worden ingesteld om rekening te houden met huisdieren buitenshuis. Sommige versies van de bewegingsmelderverlichting werken op een warmtesensor. Huisdieren en kleine dieren laten het niet af terwijl mensen voldoende lichaamswarmte bevatten om de sensor te activeren.

Er zijn eenvoudige, draagbare deur- en raamalarmen verkrijgbaar. Deze zijn eigenlijk draagbaar en kunnen gebruikt worden in hotelkamers etc. Dit type alarm kan eenvoudig worden bevestigd aan bijgebouwen zoals tuinhuisjes. Een luid alarm gaat af als iemand de deur probeert.

Producten voor binnenhuisbeveiliging omvatten individuele alarmen en beveiligingsapparaten en complete pakketten voor huisbeveiliging. Individuele producten voor huisbeveiliging zijn onder meer kluizen, rookmelders, koolmonoxidemelders, bewegingssensoren en deur- en raamsensoren.

Het gebruik van een kluis, groot of klein, voor de opslag van belangrijke documenten is een eenvoudige productoplossing voor thuisbeveiliging. Verzamelaars zullen een stevige kluis vinden die waardevol is om postzegels, munten en andere kleine voorwerpen te beschermen. Grote kluizen zijn ook beschikbaar en duurder.

Diepvriezers van het kisttype kunnen worden gebruikt voor de bescherming van documenten die zijn opgeslagen in strakke, waterdichte containers. Schrijvers hebben al lang de gewoonte om computerschijven en zelfs hele manuscripten in de vriezer te leggen ter bescherming in geval van brand. Diepvriezers bieden niet de bescherming die een kluis met een hoge graad wel zal bieden, maar ze bieden wel enige bescherming.

Rookmelders en koolmonoxidemelders kunnen nu in één combinatie worden gekocht. Sommige zijn voorzien van noodverlichting om vluchtroutes te verlichten in geval van nood. Draadloze units kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en werken op batterijen. Eenvoudige producten voor thuisbeveiliging hoeven niet veel te kosten of vereisen geen professionele installatie. Huiseigenaren kunnen planten, huisdieren en andere oplossingen gebruiken om een ​​beschermingslaag rond eigendommen toe te voegen.