Een paniekalarm wordt vaak gezien als iets dat alleen geschikt is voor banken. De waarheid is dat bijna elk huis of bedrijf er goed aan zou doen om een ​​alarmsysteem met paniekknop te hebben in geval van inbraak, brand of weersomstandigheden. Paniekalarmen zijn er in vele soorten, maten en stijlen. Overweeg zorgvuldig het soort bedrijf dat u heeft of de situatie in uw huis voordat u besluit of u een paniekalarm al dan niet wilt opnemen in de beveiligingsplannen voor uw huis of bedrijf.

Sommige zijn gewoon een manier om een ​​krachtig en oorverdovend alarm af te geven. Hoewel dit niet is wat dit artikel aanbeveelt om een ​​huis of bedrijf te beschermen, kunnen het essentiële beschermingsmiddelen zijn voor persoonlijke veiligheid tijdens het wandelen, wandelen of fietsen. Ze schrikken criminelen af ​​als ze worden opgemerkt, omdat de meeste criminelen niet de aandacht op zichzelf willen vestigen en ze vaak afschrikken als ze een misdaad plegen. Dit is een situatie die criminelen willen voorkomen als ze bezig zijn een portemonnee te stelen of een persoon aan te vallen.

paniekalarmEen stil paniekalarm als beveiligingsprotocol voor bedrijven zijn vooral handig voor bedrijven die veel werk doen met contant geld of bedrijven die verkopen aan mensen die regelmatig onhandelbaar worden. In werkelijkheid zou elk bedrijf er in deze tijd echter goed aan doen om een ​​stil paniekalarm te hebben die rechtstreeks naar een bewaakte alarmcentrale gaat. De reden hiervoor is simpelweg: je weet het gewoon nooit. We leven in een wereld waarin we gewoon niet van de ene op de andere dag weten wie de volgende persoon zal zijn om het ondenkbare te doen.

Bij ons thuis kan een paniekknop letterlijk een levensreddend middel zijn. Er zijn paniekapparaten die live worden bewaakt via luidsprekers aan de andere kant van gevallen ouderen die de telefoon niet kunnen halen om hulpdiensten te bellen. De ongelukkige waarheid is dat dit soort valpartijen vaker wel dan niet plaatsvinden binnen gemakkelijke toegang tot de telefoon. Deze apparaten kunnen mensen in nood helpen de hulp te krijgen die ze nodig hebben, waar in huis ze zich ook bevinden. Ze werken door een apparaat op afstand te hebben dat om de nek wordt gedragen. Bij calamiteiten kan op de paniekknop worden gedrukt en kan de bewakingsagent aan de andere kant assistentie verlenen. Als u een geliefde heeft die op leeftijd is en alleen woont, is dit een apparaat dat een absolute must is.

Dat is echter niet de enige optie die beschikbaar is voor in huis. De meeste beveiligingssystemen hebben codes die in het toetsenbord kunnen worden ingevoerd en die automatisch de autoriteiten zullen bellen. Als bijkomend voordeel bieden veel beveiligingsbedrijven het extra voordeel van polshorloge-apparaten en sleutelhangers waarmee een paniekknop op afstand kan communiceren met de meldkamer in een panieksituatie zonder dat u in de kamer hoeft te zijn met het apparaat om om de code in te voeren.

De beslissing om uw huis of bedrijf te beveiligen, moet u nooit lichtvaardig nemen. Er zijn zoveel variabelen en we willen allemaal dat de plaatsen waar we wonen en werken zo veilig mogelijk zijn. Tegelijkertijd willen we niet zwelgen in angst voor wat er kan gebeuren. Deze paniekknop-beveiligingsapparaten, of ze nu thuis of op kantoor worden gebruikt, zorgen voor een extra laag van veiligheid en comfort.