Beveiligingscamera’s zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en functies. Huiseigenaren en bedrijfseigenaren kunnen de camera kiezen die het beste bij de behoeften en het budget past. Bedrade en draadloze versies maken het kiezen van de perfecte pasvorm nog gemakkelijker. Beveiligingscamera’s zijn beschikbaar in bedraad, draadloos, dag- en nachtzicht. Hier zijn enkele van de meest gebruikte soorten.

Dummy/Nep Beveiligingscamera

Er zijn nepcamera’s beschikbaar. Deze camera’s zien eruit als echte beveiligingscamera’s, maar zijn helemaal geen camera’s. Er zijn ook valse waarschuwingsstickers verkrijgbaar. Deze items wekken de illusie dat het pand beschermd is en er iemand toekijkt.

beveiligingscamera'sIntelligente videobewaking camera’s

Intelligente videobewakingscamera’s maken gebruik van apparatuur die is ingesteld om gebieden en / of activiteiten actief te bewaken. Kinderdagverblijven en ziekenhuizen gebruiken dit type bewaking om gebieden te bewaken waar niemand aanwezig mag zijn. Dit type camera kan de kijker ook laten weten wanneer er iets verandert in het bewaakte gebied, dat wil zeggen dat er een pakket achterblijft. Toekomstige intelligente camera’s zullen in staat zijn om kenmerken te herkennen en zo de kijker te laten weten of er iemand anders dan een geautoriseerde persoon aanwezig is.

Groothoekbeveiligingscamera’s

Camera’s met een groothoeklens, meestal koepelvormig, produceren beelden zonder vervorming en beslaan tegelijkertijd grotere gebieden. Sommige camera’s kunnen een veld van wel 151 graden bestrijken.

Bedrade beveiligingscamera’s voor thuis

Bedrade beveiligingscamera’s voor thuis verzenden beelden naar een recorder voor weergave op computer of televisie. Afbeeldingen worden via de draad naar een recorder gestuurd.

Draadloze Home Security-camera’s

Draadloze beveiligingscamera’s voor thuis maken gebruik van draadloze technologie om afbeeldingen te verzenden. Draadloze telefoons, draadloze internetverbindingen en andere draadloze objecten kunnen het draadloze camerasignaal verstoren. Verbeterde codering van draadloze technologie maakt het gemakkelijker om de integriteit van een draadloze verbinding te behouden.

Overweeg beveiligingscamera’s

Denk er bij het overwegen van woonhuis beveiligingscamera’s aan om het doel van de camera, de locatie van de camera en of draadloos of bedraad geschikter is te bespreken.

De meeste huiseigenaren die huisbeveiligingscamera’s gebruiken, gebruiken deze voor veiligheidsdoeleinden. Ze houden de oppas of de babysitter in de gaten om ervoor te zorgen dat kinderen en huisdieren goed worden verzorgd. Andere toepassingen zijn onder meer het volgen van het gedrag van andere familieleden, zoals tieners of een echtgenoot.

Locatie is een factor bij de camerakeuze. Moeten camera’s worden verborgen? Hoe moeilijk zal het zijn om de camera van stroom te voorzien? Zal het moeilijk zijn om de kabel die naar de recorder loopt te verbergen? Is er een camera nodig die past bij de omgeving? Waar wordt de camera gebruikt? Binnen of buiten, verlichting is een factor.

Verborgen camera’s voor thuisbeveiliging

Verborgen camera’s voor huisbeveiliging zijn er in een groot aantal verschillende maten en vormen. Kleine camera’s kunnen worden gekocht om te verbergen of objecten kunnen worden gekocht met ingebouwde camera’s. Sommige beschikbare verborgen camera-items omvatten verschillende klokontwerpen, ontwerpen voor dvd-spelers, videorecorders, zonnebrillen, pennen, rookmelders, planten, luchtverfrissers en sproeikoppen.

Nachtzicht Beveiligingscamera’s

Nachtzichtbeveiligingscamera’s met infrarood zijn ook goed voor gebieden met weinig licht. Door het infrarood kan de camera beelden zien en opnemen die hij anders niet zou oppikken. Huisbeveiligingscamera’s zijn een betaalbaar en krachtig hulpmiddel voor huiseigenaren en bedrijfseigenaren. De verscheidenheid aan beschikbare typen maakt het mogelijk om de juiste camera aan te passen aan de behoefte.