Niemand wil dat er in zijn huis wordt ingebroken. Als het jou overkomt, geeft het je zo’n naar gevoel en angst. Er zijn veel tips die u kunt volgen om te voorkomen dat u nog een slachtoffer wordt van de hebzucht van een inbreker.

Het eerste dat u kunt doen, is een bewaakt beveiligingsalarm bij u thuis installeren. Dit is bewezen de beste en meest effectieve manier te zijn om dieven buiten te houden. Om het nog effectiever te maken, moet u ervoor zorgen dat uw alarmen gemakkelijk vanaf de straat te zien zijn, harde geluiden maken en zijn gekoppeld aan uw veiligheidsdienst. Deze beveiligingsdienst moet uw alarm monitoren en reageren wanneer het wordt geactiveerd.

inbrekerElke keer dat je weggaat of naar bed gaat, maak er dan een gewoonte van om alle deuren op slot te doen, en de ramen te checken. Na een tijdje wordt dit een tweede natuur voor u om uw ramen en deuren op slot te doen. Monteer sloten met sleutel op al uw ramen, ongeacht hoe hoog ze zijn of hoe klein ze lijken. U moet ook sluitwerk met dubbele sleutels op uw buitendeuren plaatsen. De veiligste deur om aan te schaffen voor uw buitendeuren is een massief houten deur of een stalen deur. Door een dubbele sluiting te hebben, zorgt u ervoor dat een potentiële inbreker op dezelfde manier vertrekt als hij is binnengekomen. Niet alleen dat, het maakt het ook moeilijker voor hen om grote items zoals televisies te stelen.

Schuifdeuren zijn een veelvoorkomende zwakke plek. Als je ze hebt, overweeg dan om er terrasbouten op te plaatsen. Installeer een kijkgat in uw voordeur en installeer een hordeur met een slot erop. Dit zal een extra barrière vormen tussen jou en iedereen die je voordeur nadert.

Laat een reservesleutel nooit buiten liggen. Een slimme inbreker kent alle mogelijke schuilplaatsen. Laat uw extra sleutels in plaats daarvan achter bij een vriend of familielid. Als een inbreker dat kan, stelen ze uw auto, dus bewaar uw autosleutels op een veilige, beveiligde, schuilplaats.

Als u toegangspoorten heeft tot uw achtertuin, houdt u deze op slot. Als u dat niet doet, geeft u een dief gemakkelijk toegang tot de achterkant van uw huis. Houd uw tuinhuisje en garage op slot. Sluit ook altijd de deuren tussen uw huis en uw garage. Een andere goede tip om uw huis tegen inbrekers te beschermen, is het installeren van bewegingsmelder sensorlampen. Eén beweging en ze gaan aan en verlichten uw hele gazon. Houd ook uw bomen en struiken gesnoeid. Je wilt ze geen goede schuilplaats geven.

Als u op vakantie gaat, zet daar dan niks over op social media. Probeer uw huis er zo goed mogelijk uit te laten zien. Houd een lijst bij van al uw waardevolle bezittingen. Als er ooit bij u is ingebroken, kan deze lijst u helpen te identificeren wat er mogelijk ontbreekt. Zorg er ten slotte voor dat de verzekering up-to-date is.