Een inbraakalarm installatiehandleiding is de beste manier om een ​​alarmsysteem te installeren. Het legt uit hoe een huiseigenaar een inbraakalarm moet installeren. Voordat het alarm wordt geïnstalleerd, moet de huiseigenaar echter het pand onderzoeken en beslissen hoeveel deuren en ramen een beveiligingsrisico vormen. Hij moet ook kijken naar grote hallen en zitruimtes die beschermd moeten worden tegen inbraak.

inbraakalarmZijn volgende stap zou moeten zijn om te beslissen over het soort alarm dat hij wil installeren. De huiseigenaar heeft de mogelijkheid om een ​​draadloos alarm of een bedraad alarm te selecteren. Een draadloos alarm is over het algemeen gemakkelijker te installeren omdat er geen draden door het huis hoeven te worden gelegd. De verschillende componenten van het alarm kunnen op geselecteerde plekken worden aangesloten volgens de instructies in de installatiehandleiding.

De ideale plek om het bedieningspaneel, dat als het brein van het alarmsysteem fungeert, te installeren is in de kelder of op een andere plaats waar het niet gemakkelijk kan worden opgemerkt door een indringer. Het moet ook binnen bereik zijn, dat wil zeggen dat het bedieningspaneel signalen van andere draadloze componenten zoals sensoren en magnetische schakelaars moet kunnen oppikken.

De huiseigenaar moet dan de magnetische schakelaars op al die deuren en ramen plaatsen van waaruit een mogelijke indringer kan binnenkomen. Deze schakelaars bestaan ​​uit twee delen – een schakelaar en een magneet – en zijn niet moeilijk te installeren. De huiseigenaar moet er alleen voor zorgen dat de afstand tussen de schakelaar en de magneet niet te groot is om de indringer ongemerkt binnen te laten lopen. Het alarm moet afgaan als de afstand tussen de schakelaar en de magneet groter wordt.

Het volgende te installeren onderdeel is de contactsensor. Deze sensoren moeten worden geïnstalleerd in die gebieden in een huis waar een indringer naar verwachting langs zal komen. Deze beslissing moet wederom door de huiseigenaar worden genomen. Hij zou een plaats moeten kiezen die dicht bij het ingangs- of uitgangspunt ligt en steevast elke beweging oppikt.

Ten slotte moet de huiseigenaar het toetsenbord installeren. Dit apparaat moet bij de toegangsdeur worden geïnstalleerd zodat de huiseigenaar het alarm gemakkelijk kan in- of uitschakelen. Een huiseigenaar kan lichte bewegingssensorlampen in huis plaatsen. Deze lichten moeten gaan branden wanneer een persoon eronderdoor gaat.

Een vergelijkbare procedure moet worden gevolgd in het geval van een bedraad inbraakalarm. Het enige verschil is dat alle componenten van het alarmsysteem elektrisch moeten worden aangesloten. Omdat deze bedrading weggewerkt moet worden, moet de huiseigenaar extra moeite doen om het alarmsysteem te installeren. De meesten mensen kiezen er voor om een bedrijf het alarmsysteem te laten installeren, dat gaat snel een eenvoudig.