Ik denk dat vele mensen die dit artikel lezen ze wel eens overwogen hebben. De beruchte ‘dummy-camera’s’ die uw bedrijf of huis ineens onkwetsbaar moeten maken voor criminaliteit. Het probleem met deze logica is dat deze niet helemaal correct is. Camera’s schrikken criminaliteit niet af, de angst om gepakt te worden wel. Helaas voor huiseigenaren en bedrijfseigenaren die voor beveiliging op dummy-camera’s vertrouwen, is er niets waarmee deze indringers kunnen worden geïdentificeerd als ze worden gepakt, omdat de camera die de beveiliging moest bieden nep was.

dummy-camera'sHet ding om te onthouden is dat camera’s op zichzelf niet echt misdaadafschrikmiddelen zijn. Het zijn helemaal geen preventieve maatregelen. Camera’s werken alleen om degenen te identificeren die de misdaad al hebben gepleegd, in plaats van degenen af ​​te schrikken die de misdaden plegen. De enige camera’s die iemand op heterdaad effectief kunnen betrappen, zijn camera’s die ter plaatse worden bewaakt met voldoende beveiliging om niet alleen de camera’s te bewaken, maar ook de daders te arresteren. Dummycamera’s bieden geen van deze services, waardoor ze overal redelijk onbruikbaar zijn.

Een ander ding om in gedachten te houden is dat veel potentiële criminelen het oprecht minder kunnen schelen als er camera’s zijn en nog minder of de camera’s echt of nep zijn. Criminelen zijn zich er terdege van bewust dat door identificerende kleding uit te trekken en nooit rechtstreeks in de camera’s te kijken, er weinig kan worden vastgelegd om hen te identificeren (zelfs als ze echt zijn). Ze zijn er ook vrij zeker van dat, zelfs als de camera’s worden bewaakt, er vaak nogal wat tijd zit tussen het vastleggen van het misdrijf en het melden van de autoriteiten en de aankomst ervan. Dat is eigenlijk waar de gemiddelde crimineel op rekent: het feit dat de politie vaak traag ter plaatse is. Camera’s, echt of nep, hebben weinig te maken met misdaadpreventie en meer met het identificeren van de daders, nepcamera’s kunnen daar simpelweg niet bij helpen.

Als u een dummycamera of een paar dummy-camera’s overweegt voor de beveiliging van uw huis en bedrijf, doet u er goed aan om de kosten van de camera’s en installatie (indien nodig) te overwegen in vergelijking met de kosten van een haalbaar beveiligingssysteem dat wordt bewaakt. U zult waarschijnlijk merken dat het prijsverschil in de oorspronkelijke apparatuur (vooral als u bedenkt dat veel monitoringdiensten de apparatuur gratis aanbieden) verwaarloosbaar is in vergelijking met de beveiliging die het biedt voor uw huis of bedrijf en de gemoedsrust die het biedt u als huis- of bedrijfseigenaar.

Dat gezegd hebbende, er zijn enkele redelijk overtuigende nepcamera’s op de markt en deze kunnen degenen die schijndelicten plegen in feite afschrikken in plaats van degenen die de misdaden die ze voorbereiden zorgvuldig te plannen. Het probleem is dat u het nooit echt zult weten, want er is geen manier om het succes van deze camera’s echt te beoordelen, tenzij uw bedrijf consequent geld verloor totdat deze camera’s zijn geinstalleerd. Het is waarschijnlijker dat de enige misdaden die deze nepcamera’s kunnen voorkomen, ‘kleine diefstallen’ zijn, zoals kinderen die kauwgom stelen en dergelijke. Bespaar je geld en investeer het in een bewaakt beveiligingssysteem voor je huis of bedrijf om te betalen voor de maandelijkse monitoring in plaats van dummycamera’s die weinig echt effect hebben.